Koji su savjeti važni za 26. sedmicu trudnoće?


Zdravlje

26. sedmica trudnoće predstavlja 4. nedelju 6. meseca, a sa njenim završetkom ulazi se u poslednje, treće trimestar. Tada trudnoća ubrzano mijenja tijelo majke i tijela bebe, trudnica usporava i zahtijeva puno odmora.

Šta je važno primjenjivati od 26. sedmice trudnoće? Kako ublažiti simptome i imati zdrav nastavak trudnoće?

Dobri savjeti su uvijek dobrodošli, a ovaj tekst nudi upravo takve informacije.

26. nedelja trudnoće i sve češći bolovi

Ono što prati svaku trudnicu je bol u donjem dijelu leđa jer se ligamenti šire, a kosti se pomiču. 26. sedmica trudnoće donosi mnoge prmene, pa tako možete primjetit da je stomak veći, a kičma opterećenija, pa će i bolovi u donjem dijelu leđa postati svakodnevni.

Sada će početi Braxton-Hicks kontrakcije, koje nisu opasne, ali izazivaju nelagodu i strah kod trudnica. To su pripremne kontrakcije u kojima se stomak skuplja oko 1 minut, nakon čega će sve biti u redu.

Od 26. secmice trudnoće javlja se i nelagodnost u obezbeđivanju pravilnog položaja tokom spavanja. Stomak je veći, a dete vrlo često zauzima neobične položaje, pa se trudnica oseća neprijatno.

Savjeti:

Kada je riječ o bolovima zbog rasta trudnoće, ne postoji poseban lijek osim mirovanja sa podignutim nogama i pravilnog držanja. Masaže su dobrodošle i umjerene vježbe koje će održavati mišiće u formi.

Sve simptome treba da objasni svom ginekologu u svakom trenutku, a on će proceniti da li su to normalni simptomi trudnoće ili je potreban veći oprez. Isto važi i za lažne kontrakcije koje mogu biti bezopasne, ali i za najavu prijevremenog porođaja, pa je najbolje kada stručnjak potvrdi da je sve u redu.

Mnoge trudnice iz ovog perioda imaju nemirne snove. U početku ih beba budi udarajući ih u stomak, a kasnije idu u toalet jer je beba sletela na bešiku. Sa ovim problemom počinje 26. sedmica trudnoće i početak 7. meseca.


Važnost pravilne ishrane

Gestacijski dijabetes se najčešće otkriva u periodu od 24. do 28. sedmice trudnoće. Gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina, što dovodi do visokog šećera u krvi. Iako se ovo stanje ne može spriječiti hranom, važno je pomoći tijelu, a ne pogoršavati stanje u organizmu.

26. sedmica trudnoće je vrijeme kada može doći do anemije, pa su u ovom periodu neophodne krvne pretrage. Pored ovog problema, trudnice u ovom periodu imaju probavne smetnje, žgaravicu i veliki apetit. Kako ostati da prevaziđemo sve probleme?

savjet:

Namirnice bogate gvožđem koje se konzumiraju ne koriste se neposredno pre ili posle kafe. Banane pomažu organizmu da apsorbuje gvožđe i sve vitamine, ali i obroke treba planirati tako da druga hrana ne uništi nutritivne vrednosti.

Kako težina trudnice raste, sve je važnije izbjegavati masne, pržene, pržene i umjetne šećere. Ne samo da su ove namirnice manje hranljive, već imaju i hranljive sastojke koji pomažu da trudnoća bude zdrava.


Redovno vježbanje

Trudnoća u 26. sedmici još uvek nije sjajna, ali trudnica svakako mora da bude opreznija tokom svih aktivnosti.

savjet:

Plivanje je nešto što je izuzetno korisno tokom svih 9 mjeseci trudnoće. Treba izbjegavati kontaktne sportove, ali i one koji zahtijevaju održavanje stabilnosti. Kako trudnoća raste, sve je važnije ostati aktivan, čak i ako je riječ o umjerenoj šetnji i laganim vježbama.

Slijedite ove savjete i ostanite zdrava trudnica tijekom cijele trudnoće


Srodni tekstovi:


Kako protiče trudnoća od plodnih dana do porođaja?

U periodu od 40 nedelja događa se najveća promena u životu čoveka, od začeća do rađanja novog života...

Detaljnije

Kada previše opteretite kralježnicu, može doći do diskus hernije

Diskus hernija je vrlo česta bolest kralježnice koja se podjednako javlja kod starije i kod mlađe po...

Detaljnije

Beauty saveti za pravilno ulepšavanje lica

Estetska hirurgija nudi rešenje za gotovo svaki problem! Uz to, nude se i brojni ne-hirur&sca...

Detaljnije

O čemu treba voditi računa prilikom izbora motora za klizne kapije ?

Svi koji imaju kapije, bilo na ulasku u dvorište u kuću ili firmu, i te kako dobro znaju koli...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS