Koji su savjeti važni za 26. sedmicu trudnoće?


Zdravlje

26. sedmica trudnoće predstavlja 4. nedelju 6. meseca, a sa njenim završetkom ulazi se u poslednje, treće trimestar. Tada trudnoća ubrzano mijenja tijelo majke i tijela bebe, trudnica usporava i zahtijeva puno odmora.

Šta je važno primjenjivati od 26. sedmice trudnoće? Kako ublažiti simptome i imati zdrav nastavak trudnoće?

Dobri savjeti su uvijek dobrodošli, a ovaj tekst nudi upravo takve informacije.

26. nedelja trudnoće i sve češći bolovi

Ono što prati svaku trudnicu je bol u donjem dijelu leđa jer se ligamenti šire, a kosti se pomiču. 26. sedmica trudnoće donosi mnoge prmene, pa tako možete primjetit da je stomak veći, a kičma opterećenija, pa će i bolovi u donjem dijelu leđa postati svakodnevni.

Sada će početi Braxton-Hicks kontrakcije, koje nisu opasne, ali izazivaju nelagodu i strah kod trudnica. To su pripremne kontrakcije u kojima se stomak skuplja oko 1 minut, nakon čega će sve biti u redu.

Od 26. secmice trudnoće javlja se i nelagodnost u obezbeđivanju pravilnog položaja tokom spavanja. Stomak je veći, a dete vrlo često zauzima neobične položaje, pa se trudnica oseća neprijatno.

Savjeti:

Kada je riječ o bolovima zbog rasta trudnoće, ne postoji poseban lijek osim mirovanja sa podignutim nogama i pravilnog držanja. Masaže su dobrodošle i umjerene vježbe koje će održavati mišiće u formi.

Sve simptome treba da objasni svom ginekologu u svakom trenutku, a on će proceniti da li su to normalni simptomi trudnoće ili je potreban veći oprez. Isto važi i za lažne kontrakcije koje mogu biti bezopasne, ali i za najavu prijevremenog porođaja, pa je najbolje kada stručnjak potvrdi da je sve u redu.

Mnoge trudnice iz ovog perioda imaju nemirne snove. U početku ih beba budi udarajući ih u stomak, a kasnije idu u toalet jer je beba sletela na bešiku. Sa ovim problemom počinje 26. sedmica trudnoće i početak 7. meseca.


Važnost pravilne ishrane

Gestacijski dijabetes se najčešće otkriva u periodu od 24. do 28. sedmice trudnoće. Gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina, što dovodi do visokog šećera u krvi. Iako se ovo stanje ne može spriječiti hranom, važno je pomoći tijelu, a ne pogoršavati stanje u organizmu.

26. sedmica trudnoće je vrijeme kada može doći do anemije, pa su u ovom periodu neophodne krvne pretrage. Pored ovog problema, trudnice u ovom periodu imaju probavne smetnje, žgaravicu i veliki apetit. Kako ostati da prevaziđemo sve probleme?

savjet:

Namirnice bogate gvožđem koje se konzumiraju ne koriste se neposredno pre ili posle kafe. Banane pomažu organizmu da apsorbuje gvožđe i sve vitamine, ali i obroke treba planirati tako da druga hrana ne uništi nutritivne vrednosti.

Kako težina trudnice raste, sve je važnije izbjegavati masne, pržene, pržene i umjetne šećere. Ne samo da su ove namirnice manje hranljive, već imaju i hranljive sastojke koji pomažu da trudnoća bude zdrava.


Redovno vježbanje

Trudnoća u 26. sedmici još uvek nije sjajna, ali trudnica svakako mora da bude opreznija tokom svih aktivnosti.

savjet:

Plivanje je nešto što je izuzetno korisno tokom svih 9 mjeseci trudnoće. Treba izbjegavati kontaktne sportove, ali i one koji zahtijevaju održavanje stabilnosti. Kako trudnoća raste, sve je važnije ostati aktivan, čak i ako je riječ o umjerenoj šetnji i laganim vježbama.

Slijedite ove savjete i ostanite zdrava trudnica tijekom cijele trudnoće


Srodni tekstovi:


Omiljeni splavi među klaberima u Beogradu

Kao pojam, clubbing je već dugo ušao u rječnik naše omladine, ali i starijih koji vole...

Detaljnije

Polaganjem za B kategoriju ostvareno je poznavanje svih saobraćajnih pravila

Da bi svaki kandidat smjestio vozački ispit, potrebno je dobro savladati sve procedure prije nalagan...

Detaljnije

KREATIVNI HOBI - KAKO IZRADITI NAKIT?

Čovjek je uvijek težio vlastitom savršenstvu, pa postoji duga povijest ukrašavanja čov...

Detaljnije

Biljke koje pomažu u očuvanju zdravlja

Iako se nalazimo usred takve zdravstvene situacije u kojoj sve češće hrlimo ka suplementima k...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS