Novogodišnje jelke kao dio blagdanske čarolije


Zabava Zabava

Već u studenom počinje se osjećati lagana napetost nadolazećih blagdana. Božić i Nova godina značajni su za sve uzraste. Bake i djedovi planiraju kako razveseliti svoje unuke, roditelji iščekuju želje svoje djece, a mališani očekuju da će im Djed Mraz donijeti željene darove.


Novogodišnje jelke kao blagdanska najava

Od nje sve počinje. Internetske trgovine već su spremne za prodaju grana i novogodišnjih jelki koje će ukrasiti mnoge domove. A ona je već skoro dva mjeseca centar obiteljskog okupljanja, blista i blista, razmeće se novom haljinom u koju ju je obitelj obukla.

Novogodišnje jelke u svakom domu svake godine izgledaju drugačije. Tome se vesele i mame kojima je ovo novi ukras u stanu tijekom studenog i prosinca i žele da izgleda što bolje, ali i djeca koja svake godine izrađuju nove ukrase u svojim školama i posvete barem jedan na njihovo božićno drvce.


One su važne su za svaki dom

Nije bitna veličina, broj grančica ili boja ukrasa, samo da su prisutni u kutu. U idealnom slučaju, ne skriva se negdje, nego svima u očima. Pogled na nju u večernjim satima izaziva radost na licu. Svijeće koje prekrivaju novogodišnju jelku dovoljne su da osvijetle prostor u kojem se nalazi i održe sve okupljene u toploj atmosferi. Kad bi mogli razgovarati, koliko bi samo lijepih uspomena novogodišnja drvca mogla ispričati! Ali slike dokumentiraju sve. Listajući albume nabrajamo godine, godine naše djece, njihove dogodovštine, način na koji govore, igre, nabrajamo uspomene koje stvaramo oko naših novogodišnjih jelki.


Odaberite jelku za Novu godinu na vrijeme

Iako se često čini da ima dana do Nove godine, da ćete kupiti posebnu jelku za Novu godinu, nemojte čekati, osigurajte ih na vrijeme. Sigurno ne želite ostati bez tog modela, koji vam se posebno svidio. A, ima ih raznih, i snježnih i zelenih, s bijelim vrhovima, bogatim granama, i uskim i debelim i niskim i visokim.

Ako ste se preselili u novi životni prostor, možda ćete poželjeti i novo božićno drvce. Zamislite unaprijed gdje biste stajali i odaberite izgled božićnog drvca. Neki će reći da to ne bi trebala biti umjetnost, ali ako ste neodlučni, bolje birajte na vrijeme. Imajte na umu da kod kupovine u online trgovinama imate pravo vratiti ih u roku od 15 dana, dok kod klasične kupnje to ovisi isključivo o volji trgovca. Zato je važno sve učiniti na vrijeme.


Svake Nove godine svoju jelku “obucite” u novu haljinu

Ukrasa za jelke ima posvuda, od tržnica do tržnica i trgovačkih centara, kao i specijaliziranih trgovina. Ali nisu ukrasi ti koji čine jednu jelku. Tu su i brojne čestitke koje stavljamo na njih, ambijent koji stvaramo oko toga da izgleda što ljepše i bogatije. Neka djeca nacrtaju crtež, neka osmisle boje za jelku. Upravo ti mali dizajneri mogu dati savršene ideje za uređenje. Svrha nije potrošiti što više novca na uređenje, već što više mašte, a za djecu često nema granica.

Posljednjih mjeseci smo previše vremena u kući, pa je možda trošenje energije na osmišljavanje izgleda jelke za Novu godinu pravi način da se zabavite, napunite baterije i živahno obiteljsko druženje. Najvažnije u cijeloj priči je da je obitelj na okupu, zdrava i sretna, a želje neka se čestitaju. Neki će se sigurno ostvariti, ako ne ove, onda iduće godine. To nije najvažnije. Radujmo se svakom novom danu, jer kad je zdravlje doma, sreća je uvijek tu otvara vrata.


Srodni tekstovi:


Benefiti vežbanja kod kuće

Što se tiče kondicije, vježbanje ne mora nužno značiti i napuštanje kuće. Ne morate ić...

Detaljnije

KREATIVNI HOBI - KAKO IZRADITI NAKIT?

Čovjek je uvijek težio vlastitom savršenstvu, pa postoji duga povijest ukrašavanja čov...

Detaljnije

Kako se pripremiti za laboratorijske analize

Gotovo da nema osobe koja nije radila razne zdravstvene analize. Bez obzira na to je li imala zdravs...

Detaljnije

Dijetalni vodič protiv celulita

Ako ste došli u poziciju da tražite najbolju anticelulitnu dijetu, znajte da postoji previ&sc...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS