Izbrišite bore i pomladite svoje lice


Ljepota Zdravlje


Želite li izgledati mlađe i imati zategnuto i blistavo lice? Ne brinite, niste sami u takvim željama. Potraga za eliksirom mladosti traje dugo, a kako nijedna žena ne voli bore na licu, traži razne kreme i maske, kako bi ih barem malo ublažila i spriječila nastanak novih bora. Bore oko očiju i usana mogu oslabiti vaše samopouzdanje. Nije se lako pomiriti s činjenicom da starimo i da nam je koža izgubila elastičnost. U salonima su dostupni brojni kozmetički zahvati, a stručnjaci će odlučiti što učiniti kako bi vaša koža dugo izgledala dobro.


Naravno, što god odabrali za smanjenje bora, neophodna je adekvatna i redovita njega kod kuće. Zato su korisne kreme protiv bora i razni serumi za lice koje morate koristiti u svakodnevnoj rutini. Iako kreme protiv bora mogu pomoći u rješavanju problema, one nikako nisu zamjena za estetsku operaciju. Kremama dajete koži dodatnu vlažnost pa koža izgleda njegovano i elastično.


Krvna plazma kao jedna od mogućnosti


PRP tretman, odnosno krvna plazma s trombocitima je postupak koji osigurava regeneraciju kože. U samom zahvatu koristi se krv osobe na kojoj se zahvat primjenjuje. Tako se regeneriraju tkiva, pomlađuju stanice kože i potiče proizvodnja kolagena. Postupak je jednostavan, krv se uzima na klasičan način, a zatim se uz pomoć centrifuge centrifugira kako bi se odvojile sve komponente krvi. Tako dobivena krv se zatim ubrizgava u kožu pacijenta, odnosno u regiju koja se tretira.

PRP tretman u prosjeku traje od jednog do dva sata, a uključuje i primjenu lokalnog anestetika. Tijekom samog zahvata nema nelagode, a budući da se primjenjuje anestezija, tretman je bezbolan. Koža će vam postati čišća i glatkija, a ten ujednačeniji. Najbolji rezultati postižu se nakon tri tretmana, ali preporuča se da razmak između injekcija krvne plazme bude 4-6 tjedana. Tonus kože će se poboljšati, a mrlje će se dodatno smanjiti. Mladolik izgled kože i zdrav ten nakon primjene PRP tretmana traju u prosjeku 4-6 mjeseci. Ovaj tretman se često koristi za poboljšanje stanja kože, poticanje rasta kose, smanjenje ožiljaka i smanjenje bora. Zbog svoje prirodne komponente, minimalnih rizika i brzog oporavka, PRP tretman privlači sve veći broj pacijenata koji traže neinvazivne metode poboljšanja svog izgleda i zdravlja.Ovaj postupak se ne preporučuje tijekom trudnoće ili dojenja.


Dermaroller i aktivni kisik


Prilikom zahvata dermarollerom koristi se posebna vrsta valjka koji sadrži veliki broj iglica, a kojima se prelazi preko kože. Na taj način potiče se proizvodnja kolagena i elastina. Ova metoda uspješno uklanja bore, ali i razne pigmentacije kože. Preporuča se ponoviti 4 do 7 seansi, s pauzom između ponavljanja od oko 20 dana. Velika prednost je što nema komplikacija kod postupka dermarollera. No, ako sam valjak nije pravilno steriliziran, mogu se pojaviti razne infekcije. Stoga birajte provjerene salone koji brinu o higijeni.

Aktivni kisik izvrstan je za bore i metoda je faceliftinga. Koriste se serumi, ampule, losioni i maske. Time se sprječava opuštanje kože, a za najbolje rezultate trebat će vam nekoliko tretmana. Cijena je pristupačna, a liječnik će vam preporučiti daljnju njegu koju ćete primjenjivati kod kuće.
Srodni tekstovi:


Najbolji materijali za podove

Podovi daju posebnu privlačnost i poboljšavaju cjelokupnu estetiku vašeg doma. Za razl...

Detaljnije

Novogodišnje jelke kao dio blagdanske čarolije

Već u studenom počinje se osjećati lagana napetost nadolazećih blagdana. Božić i Nova godina značajn...

Detaljnije

Kakav je čovjek rak - sve njegove vrline i mane

Ljudi rođeni između 22. lipnja i 23. srpnja pripadaju četvrtoj skupini horoskopskih znakova kojima v...

Detaljnije

Polaganjem za B kategoriju ostvareno je poznavanje svih saobraćajnih pravila

Da bi svaki kandidat smjestio vozački ispit, potrebno je dobro savladati sve procedure prije nalagan...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS