O čemu treba voditi računa prilikom izbora motora za klizne kapije ?


Interijer


Svi koji imaju kapije, bilo na ulasku u dvorište u kuću ili firmu, i te kako dobro znaju koliko je važno da ona bude automatizovana. Sve i da na početku nisu svesni važnosti takvog funkcionisanja kapija, nema nikakve sumnje da će vrlo brzo shvatiti. A posebno u slučaju da se kapija koristi vrlo aktivno i to po nekoliko puta u toku dana. Jednostavno, u tom slučaju nije izvodljivo da nju mehanički neko otvara svaki čas.

Ali da bi motori za kapije mogli da budu dobro izabrani i da bi dugo mogli da obavljaju svoju funkciju, bitno je da oni budu pravilno postavljeni, odnosno da se na prvom mestu vodi računa o performansama i mogućnostima same kapije. 

Svaki stručnjak koji je specijalizovan za ugradnju motora kako za klizne, tako isto i za krilne kapije vodi i te kako računa o tačno određenim parametrima prilikom izbora. U tom smislu kada su u pitanju klizne kapije, posebno se vodi računa o tome koja je njihova težina na prvom mestu, a zatim se motori za kapije, kao uostalom i kod krilnih, biraju i na osnovu učestalosti korišćenja. Zato i jeste važno da vlasnik upozna majstora sa time koliko puta otprilike u toku dana koristi konkretnu kapiju.

Svakako je vrlo važno da klijenti budu upoznati sa time da bez obzira kakav model motora bude ugrađen, jedan od najčešćih problema sa kojim se korisnici kliznih kapija susreću jesu nekvalitetni točkići, odnosno njihovo često kvarenje, pa tome i treba prvo posvetiti pažnju prilikom ugradnje same kapije. 

Kako odabrati motor za klizne kapije ?

Pod pretpostavkom da su točkići za klizne kapije izrađeni maksimalno kvalitetno i da ne postoji nikakva poteškoća u korišćenju takvih kapija, mora se voditi računa i o određenim parametrima, kako bi motori za klizne kapije takođe funkcionisali besprekorno. 

Iz tog razloga će stručnjaci koji su specijalizovani za njihovu ugradnju kao prvo voditi računa o tome da težina samog motora svakako da bude veća od težine same kapije. 

Naravno da postoji mogućnost i da budu ugrađeni motori za kapije koji su istovetne težine kao i same kapije, ali je isto tako vrlo verovatno da će se oni često kvariti, tako da će stručnjaci sasvim sigurno preporučiti da motor bude teži od same kapije. 

Majstori bi morali da dobiju od vlasnika određenog prostora informaciju i o tome koliko često će se konkretna kapija koristiti. Naime, vrlo je važno da oni to saznaju, prosto zato što se u različitim situacijama preporučuju različiti motori za kapije. Baš zato je izuzetno značajno da majstor ima na raspolaganju i tu informaciju, jer će mu ona i te kako biti od koristi prilikom iznošenja predloga o tome koji motori za kapije dolaze u obzir u tom slučaju. 

Tek kada budu bili upoznati sa svim tim informacijama, majstori će moći da iznesu ne samo predlog ponude toga koji motor bi trebalo da bude ugrađen, nego i cenu i period ugradnje. Podrazumeva se da bi klijenti trebalo posle toga da vode računa o redovnom servisiranju motora, kako bi on trajao što duže.
Srodni tekstovi:


Vrijemesutra.com: Vaš vodić kroz oblake

U svakodnevnom životu, ljudi se često oslanjaju na razne alate kako bi se organizirali kroz svoje ob...

Detaljnije

Beauty saveti za pravilno ulepšavanje lica

Estetska hirurgija nudi rešenje za gotovo svaki problem! Uz to, nude se i brojni ne-hirur&sca...

Detaljnije

Benefiti vežbanja kod kuće

Što se tiče kondicije, vježbanje ne mora nužno značiti i napuštanje kuće. Ne morate ić...

Detaljnije

Tradicionalni darovi mladencima za blistav početak zajedničkog života!

Svadba je jedan od najvažnijih događaja u životu, a posebno je bogata tradicijom i simbolikom u Hrva...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS