Pet pravila za nošenje ogrlice


Ljepota Moda

Jedan od najčešće nošenih komada nakita, pored prstenja i minđuša, jesu ogrlice. Način na koji se nose, oblici koje se nose, veličine i dužine, materijali -  sve to utiče na celokupan utisak o nekoj osobi, čini deo njenog stila i stajlinga. 

Modni stilisti takođe pridaju veliki značaj ovom segmentu kada je savremeno odevanje i muškaraca i žena u pitanju. U svetu visoke mode postoje strožija pravila  za nošenje i kombinovanje nakita kako jednih komada sa drugima tako i u odnosu na odevne kombinacije. 

Veliki značaj pridaje se i određenim brendovima koji postavljaju temelje i standarde u svom poslu. 

Zato, ako vam je važno kakav utisak ostavljate svojim izgledom i ujedno želite da naučite nešto više o ovoj temi nastavite sa čitanjem pravila u vezi sa tim.

Uklopite veličinu i oblik nakita sa izrezom na bluzi

Jedno od važnih pravila kada je nošenje ogrlice u pitanju odnosi se na izgled i model gornjeg dela garderobe koji osoba nosi. Izrezi koji se nalaze na majici, bluzi, košulji i ostalim gornjim odevnim predmetima trebalo bi da se uklope sa nakitom koji se nosi, posebnom onim koji se stavlja oko vrata. 

Aktuelni vremenski uslovi diktiraju nošenje nešto deblje i ,,zatvorenije“ odeće, pa će se tako često kod dama u odevnoj kombinaciji naći rolka. Uz nju se najbolje slažu ogrlice koje su dugačke. Međutim, treba voditi računa o samoj boji i dezenu rolke. Ako je reč o nekoj jarkoj boji, printu i deznu treba izbegavati nošenje bilo kojeg dodatka jer to može imati više štete nego koristi. Neutralne i jednobojne rolke savršene su za različito kombinovanje i jedinstven stil i izgled. 

Sada je još aktuelna nabrana kragna koja se često sreće na džemperima, a koja se može kombinovati sa kraćim lančićem koji ima na sebi i privezak. Takođe se savetuje da se ovakvi komadi kombinuju sa jednobojnim i jednostavnim dizajnima, bojama i dezenima.

U ovom vreme često se nose i košulje, u kombinaciji sa nekom bluzom ili džemperom, ili samostalno. Važno je znati da se ogrlica u ovom slučaju nosi ispod kragne, obično kraće dužine, ali glomaznijeg izgleda.  

Manje je više

Može se primetiti da minimalistički stil u poslednje vreme dominara različtim sferama ljudskog života i funkcionisanja. Samim tim on nije zaobišao ni modni svet, pogotovo kada su u pitanju akseosoari.

Uz složene odevne kombinacije koje su bogate kako bojama tako i dezenima i krojevima preporučuje se nošenje nakita koji je koncentrisan na predeo koji ,,diše“, a to su pre svega uši i prsti, a koji uz to treba da bude i minimalan. 

Isto tako danas su veoma popularne male ogrlice sa isto tako jednostavnim i malim privescima, srebrne ili zlatne, a koje se mogu nositi uz neke svakodnevne odevne kombinacije za posao ili odlazak na kafu sa prijatelijma. 

Uz jednostavne komade odeće naravno da ćete odabrati da svoj vrat ukrasite nekim nesvakidašnjim komadom koji stavlja naglasak na sebe. 

Ne preporučuje se kombinavanje zlata i srebra

Nakit može biti napravljen od više vrsta materijala od kojih samo jednu vrstu čine plemeniti metali. Postoje određene kombinacije koje su ,,dozvoljene“, odnosno one kombinacije materijala koje zajedničkim delovanjem daju harmoniju i dobar izgled. 

Međutim kada je kombinovanje pojedinih komada od različitih materijala u pitanju, kao što su na primer minđuše od žutog zlata i ogrlice od srebra to nije preporučljivo. 

Priča o tome da zlato i srebro ne treba nositi zajedno nije nastala od juče, već ona postoji od kada su i ovi metali postali najčešći materijal izgrade najlepših pojedinačnih komada. Posebno stručnjaci koji se bave metaloterapijom tvrde da zlato i srebro, kao dva različita plemenita metala ne mogu mirno koegzistirati jedan sa drugim. 

Na istoku se veruje da su zlato i srebro antagonisti koji imaju suprotna dejstva na ljudsko telo tako da njihovo istovremeno nošenje može imati negativan uticaj na tok energije te osobe.

A tome svemu treba dodati i estetski momenat nepoklapanja žutog zlata sa bojom koja je karakteristična za srebro.

Moraju odgovarati modnom stilu i odevnoj kombinaciji

Već je pomenuto do sada koliko je važno da se aksesoari, pogotovo oni koji se nose oko vrata, na rukama i glavi, uklope uz garderobu koja se nosi. 

Važno je postići ravnotežu između onoga što svako voli da nosi, međusobnim kombinovanjem delova odeće i obuće, te jakni i kaputa, torbi pa na kraju i nakita. Sve to treba da odiše skladnošću i harmonijom. 

Osim toga frizura treba da bude uklopljena sa minđušama, koje treba uskladiti i sa oblikom lica ali i lančićem koji se nosi, eventualno i prstenjem i narukvicama. 

A ako ipak želite da privučete pažnju najbolje je da odaberete jednostavnu kombinaciju sa zapaženim ukrasom oko vrata koji će fokus staviti na sebe.

Izbegavajte dijamante i cirkone u dnevnim varijantama

Praktičan i veoma koristan savet odnosi se upravo na jednu prostu stvar a to je da izbegavate da nosite ogrlice koje imaju dijamante ili bilo kakve cirkone u dnevnim odevnim kombinacijama i varijantama. 

Osim što će privući pogled svakog prolaznika, većina njih će pomisliti da je to previše ili preterano za uobičajene dnevne situacije. Ipak su oni rezervisani za svečanije prilike

Svi ti detalji koji svetlucaju teško, skoro nikako se ne uklapaju u dnevne ležerne kombinacije i samo će poslati poruku da nemate puno iskustva i znanja kada je stilizovanje u pitanju.Srodni tekstovi:


Dijetalni vodič protiv celulita

Ako ste došli u poziciju da tražite najbolju anticelulitnu dijetu, znajte da postoji previ&sc...

Detaljnije

Tradicionalni darovi mladencima za blistav početak zajedničkog života!

Svadba je jedan od najvažnijih događaja u životu, a posebno je bogata tradicijom i simbolikom u Hrva...

Detaljnije

Najnoviji izvor za sve što trebate znati o planiranju bebe, trudnoći i roditeljstvu

Trudnoća i roditeljstvo mogu biti prekrasni, ali i izazovni periodi u životu žene i parova. S različ...

Detaljnije

PUNO RAZGOVARA O OSOBNOSTI, MJESTU NOSENJA NAKITA

Način na koji se nosi i gdje se nosi nakit, u velikoj mjeri otkriva psihološki profil osobe. ...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS