Blefaroplastika - estetska operacija kapaka


Zdravlje Ljepota

operacija gornjih kapaka

Estetska kirurgija više nije tabu tema, korekcije nisu dostupne samo bogatim klijentima, sve češće susrećemo poznanike za koje znamo da su napravili neku estetsku korekciju, a da ne znamo ne bismo ni otkrili, vidimo da jesu pomlađeni, blistajući puni samopouzdanja, kao da su zaljubljeni. Jedna od najpopularnijih estetskih intervencija je blefaroplastika čija je cijena vrlo proporcionalna kvaliteti operacije kapaka. Operacija uključuje uklanjanje viška kože s gornjih kapaka, te uklanjanje ili preoblikovanje masnih jastučića, ako je potrebno, te zatezanje kože na donjim kapcima.

Koliko je stara ova intervencija?

Kada je riječ o dobnoj granici za koju treba obaviti intervenciju, ne postoji određena dob, niti određena dob. Znamo da se kod starijih osoba koža opušta jer gubi elastičnost i da se zbog toga pojavljuje višak kože koji se kirurški uklanja, međutim, stariji se lako pomire sa svojim godinama i prihvaćaju ih onakvu kakva jest. Blefaroplastiku najčešće rade osobe srednje životne dobi, od 27 do 40 godina, iako nije rijetkost da se to radi i kod mlađih osoba, ako zbog genetskih predispozicija netko ima spuštene kapke, pa je to već zdravstveni problem, smanjuju svoje polje vizija. Važno je da su pacijenti dobrog općeg zdravlja i da imaju realna očekivanja od operacije. Kirurg ima zadatak odrediti točne želje pacijenta i tako mu savjetuje da izgled bude što prirodniji.

Kako izgleda operacija?

Ako ste u ciljnoj skupini onih koji žele korigirati kapke iz estetskih ili zdravstvenih razloga, obratite se oftalmologu, tu su vrhunski liječnici koji će sigurno i precizno izvesti operaciju kapaka, zatezanje gornjih i donjih kapaka korekcije korekcije. Često se događa da se kod starijih osoba nakon operacije kapaka poboljša vid, spušteni kapci sužavaju vidno polje. Dakle, ovisno o problemu, radi se na gornjem, donjem kapku ili i na donjem i na gornjem kapku. Na pripremnom pregledu oftalmolog daje sve upute vezane za pripremu, savjetovat će vam da prestanete pušiti, ako ste pušač, te nekoliko dana prije intervencije ne mazati lice kremama. Intervencija se izvodi ambulantno, u lokalnoj anesteziji, a traje od jednog do dva sata, ovisno o opsegu i načinu zahvata. Ako vas zanima blefaroplastika, cijena je dostupna na gotovo svim stranicama poznatih estetskih klinika, najčešće u kombinaciji sa zatezanjem lica, iako, i bez zatezanja, sigurno možete izgledati barem deset godina mlađe.

Rezultati operacije gornjih kapaka

Ono što mnoge pacijente muči jesu li moguće komplikacije nakon operacije. Mogući su, ali nisu rijetki. Uglavnom se radi o oteklinama s modricama koje nestaju nakon nekoliko dana, pa se savjetuje da nakon operacije pacijenti stavljaju oblozi od leda ili ledenog gela, oteklina će se brzo povući, a pacijenti se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Događa se, ali vrlo, vrlo rijetko, da nakon operacije nema mogućnosti potpunog zatvaranja kapka, ali i to nakon nekog vremena prođe. Ponekad je potrebno ponoviti operaciju gornjih kapaka, nakon 5 do 7 godina ne ponavlja se s donjim kapcima. Dobra strana ove korekcije je što su rezultati odmah vidljivi, opće zadovoljstvo zbog svježeg, mlađeg i opuštenijeg lica, ali sigurno neće biti neprirodno i kako vrijeme prolazi, a ožiljak zacjeljuje i blijedi, bit ćete sve više zadovoljan.


Srodni tekstovi:


Novogodišnje jelke kao dio blagdanske čarolije

Već u studenom počinje se osjećati lagana napetost nadolazećih blagdana. Božić i Nova godina značajn...

Detaljnije

Polaganjem za B kategoriju ostvareno je poznavanje svih saobraćajnih pravila

Da bi svaki kandidat smjestio vozački ispit, potrebno je dobro savladati sve procedure prije nalagan...

Detaljnije

Nemojte se smrzavati u svojim domovima – postavite PVC stolariju i rolete

Dok gledate kako se prve pahulje i mraz uvlače u vaš dom, odvojite nekoliko sati da istražite...

Detaljnije

Dijetalni vodič protiv celulita

Ako ste došli u poziciju da tražite najbolju anticelulitnu dijetu, znajte da postoji previ&sc...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS