Centralno mjesto u stanu je savršeno uređena kuhinja


Interijer Interijer

pločice za kuhinju

Prilikom uređenja kuhinja velika se pozornost pridaje odabiru kuhinjskih elemenata, skladnom odnosu i funkcionalnom rasporedu. Funkcionalnost kuhinja svakako se postiže adekvatnim rasporedom kuhinjskih elemenata. U kuhinjama je potrebno osigurati dovoljno prostora za pripremu hrane, pri čemu se posebna pažnja posvećuje održavanju higijene radnih površina. Rasvjeta i kombinacija boja presudni su faktori za osjećaj topline u kuhinjama. Dobra ventilacija iznimno je važna za pripremu hrane i uklanjanje mirisa od kuhanja. Ono što kuhinje čini efektnima svakako je izbor pločica koje mogu biti različitih oblika na podu i zidu.

Odaberite moderan dizajn pločica za kuhinju

Moderan izgled kuhinja svakako podrazumijeva kombinaciju različitih materijala, njihov skladan odnos i varijante pastelnih boja. Odabir pločica za kuhinju svodi se na osobni ukus i uklapanje u željenu teksturu kuhinjskih fronti. Osim ljepote kao odlučujućeg faktora pri odabiru, pločice moraju biti kvalitetne. Kvaliteta je posebno važna kod odabira podnih pločica.

Potrebno je definirati željeni stil uređenja iu skladu s njim uklopiti pločice za kuhinju. Ukoliko je kvadratura kuhinje mala, potrebno je odabrati manje dimenzije pločica. Temeljem navedenog, pločice se uklapaju u kvadraturu slobodnog kuhinjskog prostora čija je osnovna namjena zaštita zidnih i podnih površina.

Što se tiče boja, manje kuhinje ljepše izgledaju ako se koriste pastelne boje. Svijetle boje nisu tako privlačne kao zidne obloge, obično se savjetuje svjetliji tonalitet pločica i tamnija boja za kuhinjske fronte. Prilikom odabira boja odlučujući je učinak koji želite postići. U kuhinjama se hrana priprema s ljubavlju, pažnjom i strpljenjem, stoga svjetlije boje izazivaju osjećaj mira i spokoja.

Fuge su najčešće u kontrastnom efektu s bojom pločica, čime glatka ili mat površina posebno dolazi do izražaja. Radi lakšeg održavanja preporuča se odabir glatkih površina s kojih će se abrazivima ukloniti sve nečistoće. Zaključno uz navedene savjete, završna obrada je od presudne važnosti u daljnjem održavanju površina pločica.

Raznolik izbor pločica za kuhinju

Na tržištu postoje razne teksture i vrste pločica za kuhinju koje se biraju prema afinitetima osobe i funkcionalnom rasporedu kuhinjskih elemenata. Najčešće vrste pločica čine keramičke materijale najtrajnijim izborom. Keramika se vrlo lako održava.

U usporedbi s isplativim keramičkim pločicama, vrsta mramora je među najskupljima. Unatoč visokoj cijeni, daju prostoru vrlo elegantan izgled, čineći kuhinjski prostor modernim. Koriste se materijali poput stakla i porculana. Staklo i porculan razlikuju se prema stupnju završne obrade i daljnjem procesu održavanja. Porculanske pločice prikladnije su za ugradnju zbog otpornosti na habanje, dok se staklene pločice dobro kombiniraju kao moderan dekor.

Kuhinjske police biramo prema željenom stilu i rasporedu kuhinjskih elemenata. Stil koji prati uređenje kuhinja odnosi se na moderan, suvremen i retro stil uređenja. Poželjno je odabrati istu vrstu pločica na zidu i podu kuhinje, navedena sinergija će povećati prostor. Odabirom većih formata pločica bolja je i efektnija obrada fuga.

Upravo zbog namjene kuhinjskog prostora, održavanje pločica mora biti jednostavno i bez dodatnih oštećenja abrazivnim sredstvima. Preporuča se odabir glatkih površina s kojih se lakše uklanjaju mrlje i masnoća.


Srodni tekstovi:


PUNO RAZGOVARA O OSOBNOSTI, MJESTU NOSENJA NAKITA

Način na koji se nosi i gdje se nosi nakit, u velikoj mjeri otkriva psihološki profil osobe. ...

Detaljnije

Splav Kartel – mjesto za odličan provod u Beogradu

Beograd je grad poznat po noćnom životu i upravo se tu nalaze neki od najpoznatijih klubova u region...

Detaljnije

Ovo su najoriginalniji božićni darovi za sve dame u vašem životu

Blagdani su vrijeme kada svim našim najdražima želimo pokazati koliko nam znače. Obično to či...

Detaljnije

Kako protiče trudnoća od plodnih dana do porođaja?

U periodu od 40 nedelja događa se najveća promena u životu čoveka, od začeća do rađanja novog života...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS