Vlažne maramice za bebe i decu – neophodne uvek i svuda


Zdravlje Zdravlje

Adekvatna higijena je izuzetno važna u najranijem dečijem uzrastu, a vlažne maramice su jedan od najboljih načina za to.

Dečija koža je tanka i osetljiva na spoljašnje uticaje. Deca nose pelene tokom celog dana, a kasnije istražuju okolinu tako što sve dotiču svojim ručicama i obožavaju da stave u usta. 

Svaki put su maramice najlakši i najbolji izbor za čišćenje kože, ali samo ako se odaberu odgovarajuće vrste koje neće iritirati kožu i doneti efikasno čišćenje iako je reč samo o brisanju, a ne i korišćenju sapuna i vode.

Za razliku od konstantnog pranja vodom i korišćenja sapuna, na ovaj način dete ne ostavljate bez nadzora, ne rizikujete prehladu, ne stvarate sebi više obaveza nego što inače imate.

Od čega su napravljene vlažne maramice?

Vlažne maramice su zapravo krpice napravljene od sintetičkih materijala koje su potopljene u posebne rastvore i nalaze se u specijalnim pakovanjima koja su tu da očuvaju tu svežinu.

I same maramice imaju različit sastav, ali i tečnost se razlikuje pa tako su tu, maramice koje služe za sterilizaciju jer imaju alkohol, maramice koje služe za čišćenje predmeta pošto u sebi imaju sastojke za to, ali i maramice za bebe i decu koje mogu imati čak i 99% vode što ih čini najpribližnijima umivanju čistom vodom, čak je i bolje od toga kada je česmovača upitnog kvaliteta.

Za bebe i decu se koriste hipoalergijski proizvodi, bez hemijskih sastojaka, boja, mirisa, sapuna, konzervansa… i to je najbolji sastav tečnosti za brisanje dečije kože. Postoje različiti brendovi kakvi su Dm, Becutan, Chicco, Pampers vlažne maramice za bebe su jedne od najpoznatijih, imaju različit sastav pa je i izbor veliki u okviru sensitiv vrste.

Voda koja se koristi je filtrirana i prečišćena tako da ne sadrži bakterije, a od ostalih sastojaka se stavlja pantenol, eterična ulja, vitamini za kožu… što su sastojci koji odgovaraju koži deteta i pomažu da se isključe iritacije.

Možda će vam odgovarati i pakovanja u kesi, ali i vlažne maramice u kutiji, ali vodite računa o sastavu i pravilnom načinu upotrebe.

Neadekvatno korišćenje izaziva upalu kože

Mnogi roditelji ne znaju da se pelenski osip i crvenilo kože može javiti i zbog neadekvatnog korišćenja vrste maramica kojim se dete briše.

Previše agresivni sastav će očistiti nečistoće, ali će izazvati iritacije i crvenilo kože. Kada se pelena vrati stanje kože se pogoršava i tako se vrlo brzo stvara pogodno tle za razvoj gljivica i bakterija koje zahtevaju lečenje medicinskim kremama i uz pomoć lekara.

To se mora izbeći po svaku cenu pa kao što se koriste najbolje pelene i dete redovno presvlači, tako i brisanje mora biti adekvatno. 

Ipak, čak i kada kožu obrišete maramicama na bazi vode iritacija je moguća ako se odmah nanese krema ili stavi pelena na vlažnu kožu. Zbog toga vam pri ruci moraju biti i suve maramice ili pamučna pelena da se koža posuši, a da se ne ostave prljavi tragovi na koži.

I kada se izlazi napolje – maramice su pravi spas

Od prve šetnje će u dečijoj torbi biti i pakovanje vlažnih maramica za bebe koje ćete koristiti da obrišete i predmete koje dete dotiče, ali i održite detetovu higijenu, rukice i lice dok vam nije dostupno kupatilo i klasično umivanje deteta.

Roditelji znaju da svaka vožnja prolazi lakše uz maramice, sva prosuta hrana za mališane se lako obriše i vožnja prođe mnogo lakše čak i sa najaktivnijom decom. Sa samo nekoliko listića ćete obezbediti lako čišćenje čak i najtvrđih fleka bilo da su na odeći, predmetima ili da su mališani isprljali sami sebe.

Ne zaboravite da ih odlažete na pravi način!

Vlažne maramice nisu napravljene od celuloze i neće se razgraditi ako se bace u wc šolju. Zbog toga ih treba odlagati pravilno, u smeće i na adekvatan način što će obezbediti čistiju životnu sredinu za našu decu kojoj i želimo najbolje.

Gde god da se nalazite, vlažne maramice tretirajte kao svaki drugi otpad i odložite ga na adekvatno mesto.

Teško je zamisliti odrastanje deteta bez vlažnih maramica za bebe koje se nalaze u svakoj prostoriji, u automobilu, torbi koja se nosi napolje, na putovanju… Higijena kod dece se svakako može održavati i na drugi način, ali je to komplikovanije, složenije i vama će oduzeti puno vremena i snage za svakodnevne aktivnosti.

Zato je najbolje da odaberete adekvatnu vrstu i obezbedite da dete ima čistu kožu bez korišćenja hemije.


Srodni tekstovi:


Beauty saveti za pravilno ulepšavanje lica

Estetska hirurgija nudi rešenje za gotovo svaki problem! Uz to, nude se i brojni ne-hirur&sca...

Detaljnije

PUNO RAZGOVARA O OSOBNOSTI, MJESTU NOSENJA NAKITA

Način na koji se nosi i gdje se nosi nakit, u velikoj mjeri otkriva psihološki profil osobe. ...

Detaljnije

TOP 10 Kafane Beograd ludi provod za cure

Kafane Beograd nude vrhunski provod uz odličnu domaću muzikuBeograd je postao jedno od omiljenih lje...

Detaljnije

Omiljeni splavi među klaberima u Beogradu

Kao pojam, clubbing je već dugo ušao u rječnik naše omladine, ali i starijih koji vole...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS