Gdje ići ako turistički posjećujete Beograd


Zabava Zabava

turizam u beogradu

Neki gradovi vas pozivaju da ih upoznate, dok drugi zahtijevaju da ih doživite. Beograd, kao mješavina povijesti, kulture i živahnosti, nije samo još jedna točka na karti. On je više poput labirinta punog iznenađenja, kojem se morate dodatno posvetiti.

Umjesto da vas vodimo kroz klasične rutine obilazaka, odvest ćemo vas na putovanje kroz grad izvan uobičajenih turističkih staza koje zapravo govore o duhu samog grada i ljudi koji u njemu žive.

Nakon dugog puta, odmorite se u skrivenim kafićima

Ako volite šetati i istraživati nova mjesta, beogradske skrivene uličice bit će jako zabavne za vaše popodne u gradu. Nebrojeno puta čak i stanovnici Beograda znaju se izgubiti u malim ulicama koje se ispostave da su pune slatkih iznenađenja.

Od kafića obraslih travom i bršljanom koji ih skrivaju od buke ulice ali i od posjetitelja koji ne znaju gdje tražiti dobra mjesta – do skrivenih barova baš na glavnim ulicama koje biste promašili da vam slučajno nije odlutao pogled. Beograd je prepun ovakvih skrivenih mjesta, a najviše ih možete naći šećući se centrom grada, Dorćolom ili oko Tašmajdana.

Ako volite izlaziti – Cotier u Beogradu ili Kafana na Vodi?

Splavovi koji se grade na našim rijekama zaista znaju pružiti ogromnu zabavu svojim posjetiteljima. Splavovi imaju jedinstvenu atmosferu koju teško možete pronaći negdje drugdje. Ples na vodi uz živu glazbu ili DJ-a je ono što karakterizira naša najpoznatija mjesta za izlaske – splavove, kao što je Cotier u Beogradu.

Beograd je poznat po svojoj živopisnoj noćnoj sceni, a splavovi poput Cotiera, osim što su otvoreni do kasnih sati ujutro, rade tijekom cijele godine, tako da ih možete posjetiti tijekom bilo koje sezone vaših turističkih obilazaka grada.

Atmosfera je opuštena i prijateljska što čini izlazak na splavove ne samo zabavnim već i društvenim iskustvom. A što se glazbe tiče, uvijek možete unaprijed pogledati što se te večeri pušta, bilo da je DJ žurka, živa glazba, ili klasično veče EDM glazbe.

Osim Cotiera u Beogradu možete naći još mnogo zabavnih mjesta za izlazak i to u neposrednoj okolini navedenih splavova – od kafana na vodi do restorana u blizini, za svakoga ima po nešto.

Mladi danas možda malo više preferiraju izlaske u klubove i na splavove nego u kafane, ali kafane su i dalje jako popularne među beogradskim stanovništvom te se šećući Skadarlijom možete naći u nekima od najpopularnijih kafana Beograda koje će uvijek biti pune mještana i dragih turista.

Zelene površine, odlične za posjetu tijekom sunčanih dana

rostilj na adi

Beograd doista ima raznolike opcije za uživanje u prirodi. Jedno od takvih mjesta je Ada Ciganlija, popularno rekreacijsko mjesto na kojem se možete baviti raznim aktivnostima na otvorenom, uključujući vožnju bicikla, šetnje uz jezero, sportske terene i restorane.

Oko vas su šume i zelene površine – a opet ste blizu grada. Iako je ovo sjajno mjesto za ljetne tulume i zabavu, možete provesti dobar dio vikenda tamo kada je lijepo vrijeme samo vozeći bicikl uz obalu ili praveći roštilj s prijateljima na livadi za Prvi maj.

U urbanom okruženju Beograda, gdje život teče brzo i bučno, važno je pronaći malo mirnije dijelove za odmor, pa smo tako izdvojili i neke parkove za vas.

  • Topčiderski park je jedno od takvih mjesta, jedan od najstarijih parkova u Beogradu, koji ima mirne staze savršene za šetnje, slikovite pejzaže i povijesne znamenitosti. Ovaj park, sa svojim starim drvećem i cvjetnim vrtovima, pruža izvanredan kontrast u odnosu na gradsku betonsku džunglu i idealno je mjesto za bijeg od gradske buke.

  • Tašmajdan, poznatiji park koji možete posjetiti u bilo koje doba godine a usput i otići na trčanje ili se baviti drugim fizičkim aktivnostima, jako je dobro povezan s ostatkom grada i nudi prekrasan pogled na crkvu Svetog Marka koju možete posjetiti odmah nakon šetnje.

  • Košutnjak, jedan od najvećih parkova u Beogradu, privlači mnoge posjetitelje kao popularno izletište. Ovaj prostrani park-šuma nudi raznolike sadržaje poput Pionirskog grada s sportsko-rekreacijskim centrom i Filmskog grada s ateljeima. Sportsko-rekreacijski centar je opremljen s terenima za različite sportove, bazenima i skijaškim stazama. S vrha Košutnjaka pruža se predivan pogled na Beograd. Ovaj miran i izoliran prostor pruža idealnu kulisu za kampiranje, duge šetnje i istraživanje prirode, s mnogobrojnim stazama za rekreativne aktivnosti.

  • Avala je također prekrasan prirodni ambijent s šumovitim stazama za pješačenje i vidikovcima s kojih se pruža panoramski pogled na grad.

Definitivno morate posjetiti spomenik Neznanom junaku i Avalski toranj sljedeći put kad budete u Beogradu! Možete uživati u šetnji kroz šume, ili jednostavno uživati u tišini i ljepoti prirode s visokog tornja.

Bilo da se odlučite za bučni izlazak, tih i skriveni kafić ili mirnu šetnju u prirodi, važno je samo da znate gdje tražiti i uvijek ćete naći neko mjesto koje vam odgovara!Srodni tekstovi:


PVC i ALU stolarija kao ključ modernizacije prostora u kombinaciji s roletama i komarnicima

U suvremenom kućanstvu, gdje je želja za savršenim spojem estetike i funkcionalnosti sve izra...

Detaljnije

Kako se pripremiti za laboratorijske analize

Gotovo da nema osobe koja nije radila razne zdravstvene analize. Bez obzira na to je li imala zdravs...

Detaljnije

Zašto je učenje stranih jezika važno?

Jezik je osnovno komunikacijsko sredstvo koje je, uz kulturu i običaje, bitna odrednica svakog narod...

Detaljnije

Beauty saveti za pravilno ulepšavanje lica

Estetska hirurgija nudi rešenje za gotovo svaki problem! Uz to, nude se i brojni ne-hirur&sca...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS