KREATIVNI HOBI - KAKO IZRADITI NAKIT?


Moda

Čovjek je uvijek težio vlastitom savršenstvu, pa postoji duga povijest ukrašavanja čovjekove glave (kruna kao naglasak na kraljevskom porijeklu), ušiju, prstima, rukama, vratu, gležnjevima ... Neki dijelovi svijeta određuju svoju pripadnost , kao što je slučaj s određenim afričkim plemenima gdje možete vidjeti jedinstvene ukrase na ženama, na potpuno zrelim muškarcima, na lovcima i ratnicima. Ovaj nakit ima socio-kulturni status!

Danas su drago kamenje i plemeniti metali (poput zlata, bijelog zlata, srebra), biseri poznati širom svijeta, kao najljepši i vječni nakit koji izražava najskuplji poklon. Ali suvremeni čovjek razumije da je gesta u darivanju veća od dragocjenosti. Odatle su se pojavili razni kreativci koji ne robuju toliko kvaliteti materijala, koliko dizajnu. Neki nakit ima svoj dobro poznati dizajn (kada je, primjerice, riječ o vjenčanom prstenu), ali postoje i oni koji žele napraviti komad nakita s vlastitim potpisom, po znatno nižoj cijeni.

Nije teško biti sam svoj majstor, a možete izraditi nekoliko komada prstenja, narukvica za sebe ... ne treba vam ništa posebno, samo nekoliko ideja i neki alat. U osnovi, oko sebe možete pronaći najširi mogući izbor materijala i alata za nakit. U specijaliziranim trgovinama, a ima ih podosta, imate akrilne perle, bisere, staklo, drvo, zatim poludrago kamenje, polimernu gumu, glinu. Postoje metalni dijelovi za izradu kao što su prstenovi, viseći dijelovi za naušnice, metalne kopče i kopče, čepovi, privjesci, lanci, igle, konektori za narukvice ... Tamo morate pronaći osnovni alat za nizanje perli, alate za rad sa žicom, s glinom, kutijama i vrećicama za pakiranje, ljepilima, raznim satenskim vrpcama različitih veličina i boja. Naravno, postoje i knjige s tehnikama izrade.

SAVRŠEN DAR ZA SVAKU DAMU!

Ogrlicu je vrlo jednostavno izraditi, a razne boje materijala u ponudi nude ogroman izbor i daju mogućnost kombiniranja sa postojećom odjećom ili možda nekom novom. Svakako, to je ogrlica koju možete napraviti sami, a da  izgledate kao da je upravo izašla iz izloga! Pa krenimo!

Potrebna vam je satenska vrpca, bilo koje boje - to je vaš osobni ukus, zatim kuglice - opet, njihov izbor ovisi o vama, dva čepa, jedna igla i ribolovna linija (moja preporuka je 0,35 mm). Od alata trebaju vam škare i jedna klešta.

Prvo uzmite špagu, nekih 40 cm, i ne štedite da vam se to ne dogodi, uvijek je bolje imati višak koji možete lako odrezati. Prvo se postavi jedan čep i pritisne kliještima kako bi se poravnao koncem. Poenta čepa je zaustaviti zrnca, tako da ne padaju sa žice u procesu nanizavanja. Drugi kraj žice uvučen je u uši igle. Bilo bi dobro koristiti iglu sa što većim ušima. Sada je na redu satenska vrpca. Provucite iglu s uzicom kroz srednji dio vrpce, na njezinom početku (to je vrpca dužine 40 cm) i nanižite jednu kuglicu. Morate ponovo vratiti iglu kroz središte kuglice. Ponovite postupak s ostalim kuglicama. To radite, sve dok želite da vam bude ogrlica. Kad dođete do kraja, ne zaboravite poravnati drugi, preostali čep. Škarama odrežite višak. Kraj satena možete upaliti upaljačem, kako se ne bi slomio. Ovo je naša ogrlica koja čim je zavežete dobivate unikatni nakit.


Srodni tekstovi:


VI STE NAKIT KOJI NOSITE!

Način na koji se nosi i gdje se nosi nakit, u velikoj mjeri otkriva psihološki profil osobe. ...

Detaljnije

Kako zaprositi djevojku?

Iako to danas možda nije toliko moderno, postoje muškarci kojima je još uvijek stalo d...

Detaljnije

Benefiti vežbanja kod kuće

Što se tiče kondicije, vježbanje ne mora nužno značiti i napuštanje kuće. Ne morate ić...

Detaljnije

Želite izravnati zube i spriječiti njihovo kvarenje ili zamijeniti zub koji vam nedostaje - instalirajte proteze i implantate

Imate li osjetljive desni i neravnomjerno raspoređene zube ili su vam odstranjeni zbog karijesa? Iak...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS