Kako upariti nakit i odevanje?


Ljepota Moda


Nakit je dodatak koji vam omogućava da transformišete vašu kompletnu odevnu kombinaciju. Kakav god stil volite, postoji nakit koji će vam podići ansambl na viši nivo. Kombinovanje odeće i nakita, kao i nakita sa drugim nakitom je umetnost i treba da se ceni.

Odeća i nakit

Ključna stavka kod postizanja uglađenog izgleda je usklađivanje vaše odeće sa nakitom koji vam stoji na raspolaganju. Nakit može da postigne efekat kakav niste želeli ako ne uzmete u obzir komade odeće dok se oblačite. Uzmite u obzir izrez majice kada birate lančić koji želite da nosite ili dužinu rukava kada birate narukvice koje ćete da stavite oko zglobova. Duboki izrez na majici zahteva smeli, malo veći privezak dok majica koja nema dubok izrez mnogo bolje ide uz delikatan lančić bez većih privezaka. Izbor minđuša treba da upotpuni vašu frizuru i oblik lica koji imate. Dugeviseće minđuše dodaju dramatičan efekat elegantnoj večernjoj haljini, dok su sitne minđuše pogodne za profesionalno okruženje i za svakodnevno nošenje.

Mešanje metala i njihove prednosti

Prošli su dani strogog pridržavanja jednog metalnog tona. Mešanje metala je postalo moderno i to je lak način da izrazite svoju individualnost i da dodate dimenziju vašem izgledu. Ako ste avanturista, ne morate da stanete sa mešanjem samo zlata i srebra. Ključ je održavanje ravnoteže i ako ste dovoljno pažljivi možete da mežate zlato, srebro, roze zlato i bakar. Potrebno je iskustvo i strpljenje da bi ste uspeli da ukombinujete ovoliko različitog nakita. Ovaj trend omogućava raznovrsnost, omogućavajući vam da eksperimentišete sa različitim kombinacijama i pronađete ono što odgovara vašem ličnom stilu.

Ova praksa omogućava kreativne i vizuelno privlačne dizajne, jer kontrast između metala može naglasiti zamršene detalje. Pored toga, mešanje metala zadovoljava niz budžeta, omogućavajući pojedincima da kreiraju elegantne komade bez značajnih troškova. Simbolični značaj i izbegavanje alergijskih reakcija za neke nosioce dodatno naglašavaju prednosti kombinovanja različitih metala u nakitu, pretvarajući ga u oblik umetničkog izraza koji odražava individualni ukus i preferencije.

Narukvice i njihova moć

Narukvice su potcenjen modni dodatak koji može da vam uzdigne celokupnu odevnu kombinaciju. Mnogi stilovi su i dalje u modi. Narukvice od perla nikada neće izaći iz mode. Ovaj komad nakita je delikatan i već stotinama godina krasi zglobove žena. Dosledan trend koji je aktuelan svakih par godina se sastoji od slaganja više drugačijih, istih ili sličnih narukvica. Kombinovanjem materijala, debljine i dezena omogućava da stvorite prelepu sliku uz pomoć nakita. Narukvice kao što su minimalističke i elegantne su takođe jedne od narukvica koje će zauvek biti popularne i u modi. One su osnovni komad nakita koji svako treba da ima u svojoj kolekciji. Izgled koji one pružaju zavisi od odevne kombinacije. Svakodnevnoj, ležernoj odeći dodaju šarm dok poslovnim odevnim kombinacijama dodaju sofisticiranost i eleganciju. Personalizovane narukvice će takođe uvek ostati u modi. One nude način da istaknete svoju ličnost i individualnost. Ako je u pitanju narukvica na koju možete da dodajete personalizovane priveske, kroz takav nakit možete da isšričate veličanstvene priče. To mogu biti najlepši trenuci vašeg života ili suvenir iz svake zemlje koju ste posetili. Ove narukvice će biti unikatne i imaće veliku sentimentalnu vrednost za svoje nosioce.

Skladištenje nakita

Kako bi osigurali da vam nakit traje što duže, potrebno je da znate kako da se brinete o njemu. Sigurnost samog nakita je najbitnija stavka. Pri samom činu skidanja nakita vrlo je bitno da imate sigurno mesto na koje možete da odložite svoj dragoceni nakit. Najbolje mesto predstavlja kutija za nakit koja je napravljena prema vašim potrebama. Potrebno je da kutija sadrži deo za ogrlice, poseban deo za prstenje, minđuše i deo za ostali nakit koji se lakše odlaže. Kutija bi trebalo da bude obložena nekim mekanim materijalom kako ne bi slučajno došlo do stvaranja ogrebotina.

Čišćenje nakita

Čišćenje nakita je druga najbitnija stavka koja će vam pomoći da očuvate nakit. Najbolji vid čišćenja vašeg nakita je da ga odnesete kod profesionalnog lica koji se bavi ili nudi uslugu čišćenja nakita. Ako niste u mogućnosti da nosite nakit na čišćenje možete i sami da se pobrinete za to. Potrebno je da skidate nakit pre tuširanja, kupanja na plaži ili u bazenu i da izbegavate da mažete kožu losionima i kremama dok nosite nakit na sebi. Nakit obavezno skinite kada čistite po kući zato što bi hemikalije mogle da oštete završni sjaj nakita. S vremena na vreme nakit možete obrisati tkaninom za poliranje ili krpicom za naočare.


Nakit je moćna sprava za izražavanje sopstvene ličnosti, i kada se smisleno koristi može da uzdigne svaku odevnu kombinaciju. Eksperimentišite sa kombinovanjem nakita i odeće i sigurno ćete pronaći stil koji vam odgovara.
Srodni tekstovi:


Biorevitalizacija diskretno briše godine

Mladost i ljepotu možemo njegovati na mnogo načina, ali ipak se svi slažu da ljepota dolazi iznutra....

Detaljnije

Ženske majice: Odeća za sve prilike

U svijetu mode gdje trendovi dolaze i prolaze sa svakom sezonom, postoji jedan stalni element koji n...

Detaljnije

Vlažne maramice za bebe i decu – neophodne uvek i svuda

Adekvatna higijena je izuzetno važna u najranijem dečijem uzrastu, a vlažne maramice su jedan od naj...

Detaljnije

Kako zaprositi djevojku?

Iako to danas možda nije toliko moderno, postoje muškarci kojima je još uvijek stalo d...

Detaljnije
Copyright © 2021 Frendice. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS